Избират най-вкусната гозба на кулинарното изложение в "Етъра"
Най-вкусна гозба и най-богата трапеза ще избират на кулинарното изложение в етнографския комплекс "Етъра". Майстори от селищата в Габровска област ще подредят приготвените от тях традиционни местни храни и напитки.
С ястия, приготвени по стари рецепти и позабравени вече гозби, ще изкушат гостите на "Етъра" майсторите от този край. Жури ще дегустира и ще оценява кулинарите, които ще предложат и рецептите за ястията, подредени на вкусната трапеза. Организаторите на изложението ще ги съберат в книжка, за да не забравяме какво са приготвяли бабите ни.
Фолклорни състави ще покажат пред участниците и публиката обичаи и обреди, свързани с храната. Деца от габровските училища ще демонстрират уменията си в приготвянето на традиционна нашенска салата, а най-малките ще се състезават по надяждане с целувки.
За втора година на софрата на кулинарното изложение в етнографския комплекс ще е богата на характерни местни храни и питиета. Отсега се знае, че от село Боженци ще гощават със задушени охлюви, боб в гърне, зелена чорба и наденица на жар.бнр
Няма коментари:
Публикуване на коментар