Почивки,пътешествия и приятни преживявания

Почивки,пътешествия и приятни преживявания
Почивки,пътешествия и приятни преживявания

.

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket

понеделник, 10 октомври 2011 г.

Фестивал на меда ще започне в Добрич

Снимка:http://mypicsmania.blogspot.com

Фестивал на меда ще започне в Добрич

В Добрич се открива есенно издание на Фестивал на меда. Всеки трети килограм от продукта се добива в региона. Съюзът на българските пчелари, който е организатор на фестивала, ще предложи на потребителите дегустация на мед и информация за полезността на различни пчелни продукти.

Ще има и кръгла маса на тема: "Пчеларството като гарант за биологичното разнообразие и екологично равновесие в природата".

бнр / Power of positive energy

:::

Есенно изложение на мед и пчелни продукти се провежда в Добрич

10 октомври 2011

Добрич. Есенно изложение на мед и пчелни продукти се провежда в Добрич от днес до края на седмицата, предаде кореспондентът на Радио “Фокус” – Варна. Изложението е израз на желанието на бранша за директен контакт с потребителите, заяви Янко Янков, зам. председател на Съюза на българските пчелари и председател на Областната пчеларска организация – Варна. Янков коментира, че досега производителите на мед у нас са били дистанцирани от потребителите заради нормативните документи и дистанцията е била наистина голяма. Помежду са стояли търговците на едро и преработвателите. Пчеларите предпочитат директния контакт с крайния клиент и отбелязват, че медът е добър сред непосредственото му добиване, като един естествен природен продукт. По думите на Янков, трудно може да се обобщи какъв е добивът за цялата страна, защото има райони, където е имало достатъчно дъжд и такива със суша, което има своето влияние. Цените остават същите както до сега – от 3,60 лв. до 4 лв. за кило – изкупна цена на едро. Иначе, на дребно в зависимост от количеството и вида мед – манов, акациев, горски, букет, от рапица или кориандър и т.н., цената варира между 5 и 10 лв. От бранша смятат, че справедливата цена (изкупна за килограм) трябва да е около 5 лв. На есенното изложение в Добрич е представено голямо разнообразие от мед и пчелни продукти – пчелен прашец, прополис, медикаменти и козметика и други. Интерес представлява вид природна лечебна храна – мед, смесен със сусамов тахан. Тя е с тъмнокафяв цвят, интересен вкус и много лечебни свойства за профилактика и подобряване състоянието на ставите, костите, храносмилателния тракт, като всеки любопитен клиент може да получи подробна информация и да опита. Изложението е разположено на площад “Свобода” в пространството между хотел “България” и бившия хотел “Москва”. Днес от 14,00 часа в една от залите в Община Добрич ще се проведе кръгла маса по проблемите на пчеларството.

иаф / BgTimes.Net

Няма коментари:

Публикуване на коментар