
Традиционни ястия по 100-годишни рецепти бяха представени във Велико Търново на кулинарния фестивал "Пъстра трапеза". Ето какво споделиха участници:
"Аз се казвам Радка Петкова Димитрова от село Момин сбор и съм направила белия мъж от прясно сирене. Бял мъж се прави по традиция на Петровден, с него се отговява, сега са Петрови пости."
"От село Бълван сме, пенсионерки сме всичките. Аз се казвам Ганка Бояджиева и вчера навърших 81 години. Това ястие от моята баба го помня още."
"Аз се казвам Денка Попова. Качамакът, който аз съм приготвила, той е повече от 150 години. Моят дядо казваше – когато баба ти направи качамак, аз най-хубаво закусвам с него и ми държи сито за през деня."
"Радка Григорова се казвам, от Пушлево съм. Яхния, моята баба я правеше, аз много я обичам и сега си я готвя. Най-важното, характерното е, че със сливи се кисели, още докато ври и става много вкусно."
бнр / Power of positive energy
"Аз се казвам Радка Петкова Димитрова от село Момин сбор и съм направила белия мъж от прясно сирене. Бял мъж се прави по традиция на Петровден, с него се отговява, сега са Петрови пости."
"От село Бълван сме, пенсионерки сме всичките. Аз се казвам Ганка Бояджиева и вчера навърших 81 години. Това ястие от моята баба го помня още."
"Аз се казвам Денка Попова. Качамакът, който аз съм приготвила, той е повече от 150 години. Моят дядо казваше – когато баба ти направи качамак, аз най-хубаво закусвам с него и ми държи сито за през деня."
"Радка Григорова се казвам, от Пушлево съм. Яхния, моята баба я правеше, аз много я обичам и сега си я готвя. Най-важното, характерното е, че със сливи се кисели, още докато ври и става много вкусно."
бнр / Power of positive energy
Няма коментари:
Публикуване на коментар