Почивки,пътешествия и приятни преживявания

Почивки,пътешествия и приятни преживявания
Почивки,пътешествия и приятни преживявания

.

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket

четвъртък, 11 март 2010 г.

Българският творец Ергин Чавушоглу е сред номинираните за престижната международна награда „Артес Мунди” !

Българският творец Ергин Чавушоглу е сред номинираните за престижната международна награда „Артес Мунди” !

11 март 2010

Кардиф. Посланикът във Великобритания Любомир Кючуков се срещна с българския творец Ергин Чавушоглу, който един от номинираните за престижната международна награда за съвременно визуално изкуство „Артес Мунди”. Това съобщиха от Посолството на България в Лондон. Срещата е станала по време на посещението на посланика в Кардиф, Уелс. По покана на организаторите на „Артес Мунди” посланик Кючуков посети изложбата на номинираните творци в Националния музей на Кардиф. Той разговаря с председателя и основател на „Артес Мунди” Уилям Уилкинс и с артистичния директор Теса Джаксън.
Официалната церемония по връчване на наградите ще се състои в Кардиф на 19 май, като традиционно тя се предхожда от мащабна изложба в Националния музей на Кардиф. От над 400 международни номинации са селектирани 8 творци от Албания, България, Израел, Киргизстан, Перу, Русия и Тайван. Ергин Чавушоглу се представя с две от своите видеоинсталации.
Това е поредният успех за българския творец, известен със своите оригинални видеоинсталации, които интерпретират съвременни социални и културни явления.
Ергин Чавушоглу завършва Художествената гимназия в София през 1987 г. През 1994 г. получава бакалавърска степен в Мармарския университет, Истанбул, а през 1995 магистърска степен от Голдсмитс колидж към Лондонския университет. Живее и работи в Лондон. Има множество международни изяви с индивидуални и колективни изложби в Германия, Австрия, Испания, Холандия и др.

Power of positive energy

Няма коментари:

Публикуване на коментар