Почивки,пътешествия и приятни преживявания

Почивки,пътешествия и приятни преживявания
Почивки,пътешествия и приятни преживявания

.

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket

събота, 3 април 2010 г.

Торинската плащеница,за която се твърди,че е покривала тялото на Исус Христос след свалянето му от кръста,отново ще бъде изложена на показ !

Торинската плащеница отново на показ !

Торинската плащеница, за която се твърди, че е покривала тялото на Исус Христос след свалянето му от кръста, отново ще бъде изложена на показ. В течение на шест седмици - от 10-и април до 23-и май - прочутият експонат ще бъде изложен в Tоринската катедрала "Свети Йоан Кръстител". Плащеницата се излага на показ за пети път през последните 100 години. Предвиждаше се следващото й показване да бъде едва през 2025-а година, но католическата църква промени решението си.

Десет години след като плащеницата на Христос стоеше скрита от човешки поглед, посетителите на Торинската катедрала ще могат да я видят освежена след реставрации. Всеки от тях ще има възможност да я разгледа за не повече от три минути - условие, което е обяснимо, като се има предвид, че през 2000-та година само за 10 дни пред нея са минали един милион души.
За реликвата се знае още от Средновековието - наблюдавана с невъоръжено око тя представлява негативно изображение на човек с вързани ръце.

За вярващите плащеницата е божествено доказателство за това, че Христос е възкръснал от гроба. Все още обаче никой не е могъл да докаже със сигурност, че именно това е погребалния саван на Исус от Назарет, макар изображението на наранено човешко тяло да е достатъчно доказателство за вярващите.

Изследванията с радиоактивен въглероден изотоп С-14 в различни лаборатории датираха плащеницата между 1260-та и 1390-та година, тоест много след разпъването на Христос на кръста и възкресението му. Редица учени обаче обявиха, че при определяне на датата не са взети предвид щетите, нанесени от различни фактори като вода или огън, които биха могли да повлияят на резултатите.
Автор: Антония Чичева

бнт / Power of positive energy

Няма коментари:

Публикуване на коментар